Godmorgon!!!!
Nu e kaffet klart har fikat läst "Värlsbladet" ( Piteå Tidningen ) .
Googlat runt lite om olika middags förslag får ta mig en funderare känner för ngt gott & lyxigt kanske blir det en
Kinesisk kyckling gryta i sötsur sås
Det här behöver du till 4 port:
4 kycklingfileer
1-2 msk kinesisk soja
1 msk färsk riven ingefära
2 msk smör & rapsolja
1 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar 280 g
1 burk vattenkastanjer 275 g
1 liten burk ananas i egen juice 220 g
Sås:
3 dl ananasjuice (ananasringar i burk) och kyckling buljong av fond
1 msk majsstärkelse
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk halvtorr sherry
2 msk tomatpure
4 msk strösocker
salt svartpeppar
Servera med:
kokt jasminris
Gör så här:
1.Skär kycklingfieerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda noga så att all kyckling blir täckt mrd soja.
2. Fräs kycklingen iomgångar i en stekpanna med smör-& rapsolja, så att det blir brynta runt om lägg över i en gryta.
3. Sås:
Blanda ananasjucien (fr burken med ringarna)
med kycklingbuljong det ska bli 3 dl tillsammans, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpure och socker rör om
Häll i blandningen i grytan rör om ytterligare låt grytan sjuda i 5 min.
4. Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar. Låt alltsammans koka i ca 2 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt jasminris.
Bon Appetit
Googlat runt lite om olika middags förslag får ta mig en funderare känner för ngt gott & lyxigt kanske blir det en
Kinesisk kyckling gryta i sötsur sås
Det här behöver du till 4 port:
4 kycklingfileer
1-2 msk kinesisk soja
1 msk färsk riven ingefära
2 msk smör & rapsolja
1 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar 280 g
1 burk vattenkastanjer 275 g
1 liten burk ananas i egen juice 220 g
Sås:
3 dl ananasjuice (ananasringar i burk) och kyckling buljong av fond
1 msk majsstärkelse
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk halvtorr sherry
2 msk tomatpure
4 msk strösocker
salt svartpeppar
Servera med:
kokt jasminris
Gör så här:
1.Skär kycklingfieerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda noga så att all kyckling blir täckt mrd soja.
2. Fräs kycklingen iomgångar i en stekpanna med smör-& rapsolja, så att det blir brynta runt om lägg över i en gryta.
3. Sås:
Blanda ananasjucien (fr burken med ringarna)
med kycklingbuljong det ska bli 3 dl tillsammans, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpure och socker rör om
Häll i blandningen i grytan rör om ytterligare låt grytan sjuda i 5 min.
4. Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar. Låt alltsammans koka i ca 2 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt jasminris.
Bon Appetit
Kommentarer
Trackback